Стали жертвою торгівців людьми чи дізналися про такий випадок – зверніться по допомогу: телефони гарячих ліній

Повідомити про випадки торгівлі людьми можна на спеціальні гарячі лінії. Вони – безкоштовні, конфіденційні та доступні по всій території країни. Про це нагадали у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Сьогодні – Європейський день протидії торгівлі людьми. Це ще одна нагода звернути увагу на цю проблему. Тим паче, що через повномасштабну війну багато українців стали більш вразливими. Цією розгубленістю і можуть скористатися зловмисники. Якщо ви потрапили в біду чи дізналися про такий випадок, не нехтуйте допомогою», – зазначила заступник начальника Дніпропетровської ОВА Надія Задорожна.

Європейський день протидії торгівлі людьми відзначають щороку 18 жовтня. Цьогоріч Дніпропетровщина доєдналася до інформкампанії «Придивись». Її проводять за підтримки Міжнародної організації з міграції, аби нагадати правила безпеки.

Громадян застерігають не працевлаштуватися, якщо на них тиснуть, пропонують завищену заробітну плату та  не надають повну інформацію про роботу.

У разі необхідності, звернутися можна до місцевої адміністрації або на гарячі лінії: 15-47 та 116-123. Також можно скористатися номерами 527 чи 112. Усі вони безкоштовні та конфіденційні.

Ще новини

Leave a Comment